Megnyitotta külsős alkalmazásfejlesztők előtt viselhető okoseszközeit a Huawei

Külsős fejlesztők előtt is megnyitotta viselhető okoseszközeinek alkalmazásfejlesztését a Huawei. A fejlesztői környezet mindent összevetve már arra is lehetőséget ad, hogy az applikációkat okostelefonok mellett a Huawei okosóráin felhasználható funkciókkal is ellássák. Ehhez a társaság előre konstruált, úgynevezett integrációs kit-eket gyárt, amivel a fejlesztők már nem kizárólag kivetíthetik az órára a telefonos alkalmazást, hanem egész értékű alkalmazást és némely funkciókat is fejleszthetnek rá. Európában elsőként a Fitify fitneszalkalmazás felhasználói élvezhetik ennek előnyét: több és komfortosabb szerepkört érhetnek el okosórájukon.

A Huawei a Watch GT 2 Pro okosóra múlt évben szeptemberi bemutatásával egyértelművé tette, nyitott arra, hogy hordozható okoseszközeinek alkalmazásfejlesztését is megnyissa a külsős fejlesztők előtt. Ennek érdekében – úgynevezett integrációs kit-ek fejlesztésével – együttműködik a fejlesztőkkel és márkákkal, hogy az alkalmazások helyet kaphassanak a társaság egyre növekvő okoseszköz portfóliójában. A Huawei célja, hogy egyablakos, egész spektrumú, operatív pártfogást nyújtson minden alkalmazás-tartalomszolgáltató részére, a egész folyamatot lefedve az ötlettől, a fejlesztéstől és a terjesztéstől az üzemeltetésig és az adatelemzésig.

A Fitify öt, a Huawei Mobile Services által kifejlesztett, úgynevezett integrációs kit-et használ.

– Az Account Kit mértéktartó, biztonságos és sebes bejelentkezést, engedélyeztetést nyújt a fejlesztőknek.

– A Push Kit a felhő és a szerkezet közti csatorna, amely kínálja a fejlesztők részére, hogy valós időben üzeneteket küldhessenek az alkalmazáson belül a felhasználóknak.

– Az In-App-Purchases Kit megkönnyíti a vásárlását és leegyszerűsíti a fizetést.

– Az Analytics Kit az előre beállított elemzési modellekkel nyújt támogatást a fejlesztőknek, hogy jobban megismerhessék felhasználókat, az általuk használt eszközöket és fogyasztott tartalmaikat.

– A Wear Engine ugyanakkor megkönnyíti az alkalmazás funkcióinak és szolgáltatásainak megosztását a telefonok és a hordható okoseszközök közt

900 gyakorlat, 200 millió edzés

A Fitify a fizioterápiás és sporttudományi ismereteket összekapcsolja a mesterséges intelligenciával és a számítástechnikával, ezáltal az alkalmazással a felhasználók teljesen személyre szabhatják az edzéseiket. Több mint 900 gyakorlatával és 200 millió edzésmódjával az Fitify az AppGallery legnagyobb fitneszadatbázisa, mely 170 országban, 18 nyelven (köztük magyarul is), több mint 10 millió felhasználó részére válik hozzáférhetővé. A társaság becslései alapján az app felhasználói előző évben 26 milliárd kalóriát égettek el.