Megjött Magyarországra az LG korszerű csúcskategóriás, díjnyertes óriásmonitora

Felismerve azt, hogy a számítógépek kiváló szerepet játszanak mind a munkában, mind a szabadidő eltöltésében, az LG Electronics olyan modern termékeket alkotott, amelyekkel a vásárlók még gond nélkül tudják az egyre magasabb elvárásaikhoz igazítani a munkához és a játékhoz használt eszközöket. Az ez évi CES-en bemutatott legfrissebb LG-monitorok közül – amelyeket úgy terveztek, hogy kielégítse azok igényeit, akik igazán sok időt töltenek a képernyők előtt akár munkával, akár játékkal – az ívelt, 34 colos, 21:9 képarányú, UltraWide 34UC98 modell már Magyarországon ugyancsak kapható. Ez a CES 2016 szakkiállításon innovációs díjat nyert monitor bruttó 299. 000 forintos ajánlott vásárlói áron válik hozzáférhetővé, az ugyancsak újdonságnak számító, 34 colos, 21:9-es 34UM68 modell mindazonáltal 149. 000 forintért kapható.

A 34UC98 modell 3440 x 1440 képpontból álló, QHD felbontású, az elődmodellekhez képest még íveltebb kijelzője, a képminőséget javító IPS modern műszaki megoldás és a legfejlettebb funkciók mind a felhasználók széles táborának igényeit hivatottak kielégíteni, a hardcore gamerektől a digitális média szakemberekig, ezáltal teljes multimédiás élményt nyújtanak a tartalom-előállítók és -fogyasztók részére ugyancsak.

Igazán impozáns méretű készülékről van szó: a képernyőn megjelenített pixelek száma 1,8-szor több, mint egy UltraWide Full HD 21:9-es monitornál, amellett 2,4-szer több, mint egy Full HD 16:9-es monitor esetében. Az Excelt használva ekkora kijelzőn elfér akár egy 47 oszlopból és 63 sorból álló táblázat ugyancsak.

A monitor két Thunderbolt 2. 0 portjának segédkezésével a csatlakoztatott kompatibilis szerkentyűk közepette az USB 3. 0-ás kapcsolat esetén elérhetőnél négyszer nagyobb, csaknem 20 gigabit/másodperces sebességgel mozgathatók az adatok. A felhasználók kényelmét szolgálják a monitor USB 3. 0 csatlakozói ugyancsak, mi több az USB 3. 0 Quick Charge funkcióval a kompatibilis készülékek akkumulátorát sokkal rövidebb idő alatt lehet feltölteni, mint a széles körben használt USB 2. 0 kapcsolaton keresztül.

A monitor jellegzetes szolgáltatásai közt megtalálható az OnScreen Control, melynek támogatásával a képernyő-konfigurációk és a munkafelület személyre szabását szolgáló beállítások gördülékenyen, pár kattintással elérhetők, módosíthatók. Ezáltal kiváltható a monitor beállításainak fizikai gombokkal történő megadása, továbbá módosítása. A Screen Split rendeltetés továbbfejlesztett változatában mindazonáltal elfért a kép-a-képben üzemmód és a My Display Presets, amelyet úgy alkottak meg, hogy a megjelenített ablakok több átméretezési lehetőségével szintén a szervezett és hatékony felhasználói élményt szolgálja, ezenkívül megkönnyítse a különféle programok használatát a hozzájuk illő képmódok automata betöltésével.

Ez a szerkezet igazán jó választás a profi fotósok, grafikusok, ezenfelül mindazok részére, akik részére kiemelkedően releváns a színhűség, mert a 34UC98 képes az sRGB színskála több mint 99 százalékának megjelenítésére. Az elkötelezett videójáték-rajongók részére az AMD képtörést és akadozást megakadályozó FreeSync technológiája mellett a Game Mode játéküzemmód teszi vonzóvá az LG monitorát. Ebben hiszen megtalálhatók a egyedülálló FPS, RTS és egyéni beállítási módok ugyancsak, mindent összevetve a monitort mindig a kedvenc játékunk követelményeihez lehet optimalizálni, a legteljesebb impulzus érdekében. Az LG által előző évben bemutatott input lag csökkentő szerep, a Dynamic Action Sync és a túl sötét, valamint túl világos játéktér esetén a láthatóságot javító Black Stabilizer funkciók is elérhetők ebben a modellben.

Nem kell többé lexikonokkal, vastag könyvekkel bajlódnunk azért, hogy szemmagasságból nézhessük a képernyőt: a 34UC98 modell esetében nem kizárólag a monitor dőlésszöge, de a magassága állítható.

Is megvásárolható Magyarországon a 2015-ös 34UM67 modell továbbfejlesztett utódja, a 34UM68. Ez a kifejezetten a gamereknek szánt, 21:9-es képarányú, 34 colos monitor is AMD Freesync technológiával érkezik, azonfelül is tudja a Black Stabilizer, a Dynamic Action Sync és a Game Mode funkciókat, emellett képes az sRGB színskála több mint 99 százalékának megjelenítésére szintén. Ezt a készüléket 149. 900 forintos bruttó ajánlott vásárlói áron kínálja az LG.