Már el is fogytak a jegyek a tizedik Fishing on Orfű fesztiválra

Elfogytak a jegyek az idén 10. születésnapját ünneplő Fishing on Orfű fesztiválra, amely június 20. és 24. közt zajlik.

A szervezők információja alapján a fesztiváltól mindössze pár perc sétára kialakított külső helyszíneken is igazi fesztiválhangulat fogja várni azokat, akik lemaradtak a jegyvásárlásról.

Az Orfű centrumában található Muskátli udvar és a Medvehagyma Ház lesz a két centruma a parádé külső programjainak. A Muskátli étterem mögötti udvar a rendezvény ideje alatt FOO Színházkertté változik, és napi két előadással számít a nagyközönségre.

Fellép Mácsai Pál, Tenki Réka és jön a Kapa-Pepe (Mucsi Zoltán, Scherer Péter) páros is. Pénteken Katona Lászlóval, szombaton Thuróczy Szabolccsal egészül ki a duó. Fellép a L’art pour l’art Társulat és a Baltazár Színház is hoz egy üde komédiát.

A Medvehagyma Ház reggeltől kora estig professzionális gyermekmegőrzőként funkcionál. A Gyermekbirodalom gyerekprogramokkal, bábjátékkal, árnyjátékkal, interaktív irodalmi műsorral és filmvetítéssel várja a kicsiket. A helyszínt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal együttesen működtetik a szervezők.

Gyerekkoncertet ad Dolák-Saly Róbert, ezenkívül az esemény fellépői – Pásztor Anna, Papp Szabolcs, Takács Zoltán Jappán – is mesélnek arról, hogyan élik meg a gyermeknevelés kihívásait. A Mindenki című Oscar-díjas rövidfilm után beszélgetést is tartanak Léder László pszichológussal.

A Medvehagyma Ház estére Fonó Zeneudvarrá alakul, ahol a hazai folk- és világzene neves képviselői lépnek színpadra, úgy mint Lajkó Félix, Dresch Mihály, a Parno Graszt, a Zoord, a Góbé, a Cimbaliband, azonkívül Kollár-Klemencz László.

Délutánonként szabadegyetemi előadásokból, ezt követően családi koncertekből (Ürmös család és Szalonna, Berecz család, Karaván Familia, azonfelül Csoóri Sándorék) válogathatnak a kíváncsiskodók, akikre este folkkocsma és táncház is vár.

A jubileumi Fishing on Orfü már február óta teltházas nulladik napján Lovasi András 50. szülinapi koncertjét nézhetik meg a kíváncsiskodók. A külső helyszíneken túl ugyanakkor egy új belső színpadot is felavatnak: az erdőben elhelyezett A tűzhöz közel színpad a dalszerzők, amellett a komolyzene birodalma lesz.

A rendezvény nagyszínpadának nevéről idén is a nézőközönség döntött: a benevezett házikedvencek közül Beck Zoli kutyája több mint ezer szavazatot kapott, ezáltal a 10. Fishing legnagyobb zenei színtere Kacat nagyszínpad lett.

A 10. Fishing on Orfűn fellép mások mellett a Csík zenekar, a 30Y, a Vad Fruttik, a Hiperkarma, a Halott Pénz, az Anna & the Barbies, a Punnany Massif, a Quimby és a Kiscsillag.

mti