Kovács Ágnes kapta idén a főváros kulturális és turisztikai nagykövete díjat

Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó kaphatta meg a főváros kulturális és turisztikai nagykövete díjat idén – tájékoztatta az elismerést alapító Fővárosi Fesztivál- és Turisztikai Centrum (BFTK) a sajtó képviselőit.

A díjat a fővárosi Kongresszusi Központban szervezett turisztikai évadnyitó gálán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője nyújtotta át.

A méltatás alapján az ez évi díjazott – kapcsolódva A főváros Európa sportfővárosa 2019 titulásához – felülmúlhatatlan sportoló: olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, világkupa-győztes, örökös magyar bajnok úszó. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, a Föld legjobb sportolói közt tartják számon a mai napig.

Olyan embernek nyújtották át a díjat – fűzték hozzá –, aki internacionális szinten is kimagasló teljesítményével és elismertségével méltó módon képviseli a fővárost és személyével hozzájárul A főváros imázsának építéséhez. Közölték amellett: a találkozón köszöntőt mondott Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Az információ alapján Szalay-Bobrovniczky Alexandra beszámolt arról, hogy 2019-ben A főváros Európa sportfővárosa. Kiemelte: az teljes évnek „markáns sporttematikája” lesz a korábbi eredmények, fejlesztések hangsúlyozásával, azonkívül azzal, hogy a nagy népszerűségnek örvendő, már létező sportprogramok mellé speciálisan az évadhoz kapcsolódó új, térítésmentes események várnak mindenkit.

A főváros kulturális és turisztikai nagykövete elismerést a BFTK mint A főváros hivatalos kulturális és turisztikai szervezete alapította 2017-ben.

mti