Jól felkészülten a terepezésre – A Škoda KAROQ SCOUT

Bővíti KAROQ szériája kínálatát a Škoda: új Škoda KAROQ SCOUT modelljét a neves kompakt-SUV még robusztusabb változataként 2018 októberben, a Párizsi Autószalonon ismerteti a cseh gyártó. Mint minden Škoda SCOUT modell, jellegzetes terepes megjelenése mellett a KAROQ SCOUT is már alapkivitelében összkerékhajtással készül.

A Škoda KAROQ a nagyvárosban és a műutaktól távol éppúgy otthon érzi magát. Nagyszámú modellváltozatával minden kuncsaft kívánságának megfelelhet, a fiatal családoktól egészen a szabadtéri időtöltések rajongóiig. Éppen olyan az OCTAVIA SCOUT és a KODIAQ SCOUT, a SCOUT-család legifjabb tagja is már alapkivitelben összkerékhajtással készül, továbbá robusztus stílusjegyek teszik egyértelművé terepes képességeit. A gyenge minőségű utakra összeállított csomag révén a Škoda KAROQ SCOUT a műutaktól távoli túrákra is jól felkészült.

Gazdaságos, nyomatékos motorok és összkerékhajtás

A Škoda három gazdaságos és környezetkímélő erőforrással ajánlja kompakt SUV-modellje egyetlen csupán összkerékhajtással kínált változatát. A 110 kW (150 LE) teljesítményű és a hétfokozatú DSG sebességváltóhoz csatlakozó 1.5 TSI benzinmotor mellett két dízel aggregát áll rendelkezésre. A 110 kilowattos (150 LE) 2.0 TDI alapkivitelben hatfokozatú manuális, amíg extrafelszerelésként hétfokozatú DSG váltóművel rendelhető. A legerősebb Škoda KAROQ SCOUT orrában a 2.0 TDI teljesítménye már 140 kW (190 LE), s itt alapfelszerelés a hétfokozatú DSG sebességváltó.

Robusztus elemek hangsúlyozzák a terepes karaktert

Krómozott és ezüstszínű karosszéria-kiegészítők, markáns kerékjárati burkolatok, azonfelül 18 col peremátmérőjű, antracitárnyalatú, polírozott Braga könnyűfém keréktárcsák emelik ki a Škoda KAROQ SCOUT robusztus megjelenését, de extrafelszerelésként 19 colos, szintén antracitárnyalatú Crater keréktárcsák is rendelkezésre állnak. Az erőteljes fellépést színezett üvegek és az első sárvédők SCOUT-plakettjei teszik teljessé. Az utastérben a modern kárpitokkal és fekete-barna kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal készült ülések tűnnek fel, amelyek a VarioFlex hátsó ülés kivételével hímzett „SCOUT” feliratot hordoznak. A bőséges alapfelszereltségnek a bőrbevonatú, multifunkciós kormánykerék, a nemesacél betétekkel kiegészített pedálok, ezenfelül a hangulatvilágítást is magába foglaló, LED-technikájú világításcsomag is része.

Virtuális cockpit és újabb okos felszerelések

A Škoda KAROQ SCOUT vezetője extrafelszerelésként egyéni elvárásainak megfelelően konfigurálhatja a Virtual Panel műszeregységet, a menetprofil-választás mindazonáltal terepes (offroad) beállítást is nyújt. Kívánságra a SmartLink+ technika is rendelkezésre áll, hasonlóképpen hozzáférést biztosítva a Škoda Media Command funkcióihoz és a Škoda Connect online-szolgáltatásaihoz.

Jellegzetes Škoda-megoldás a több „Simply Clever” javaslat és rakodóhely. Az extrafelszerelésként rendelhető elektromos mozgatású csomagtérajtó Tip-to-Close funkciójával gombnyomásra nyílik és zárul, de nyitott helyzetében enyhe meghúzással is lecsukható, kívánságra mindazonáltal a hátsó lökhárító alatti „virtuális pedál” hozzájárulásával mérsékelt lábmozdulattal is nyitható. A csomagtartóba variálható padlózatot is nyújt a Škoda. Az első üléstámlák és a középkonzol rakodóhálói éppúgy a mindennapokat könnyítik, mint az aprópénz és a parkolókártya részére a vezetőoldalon kialakított rekesz vagy épp a multimédiás eszköztartó.