Idén is nagyszámú díjat ítéltek az LG-nek a CES bírái

Az amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (Consumer Technology Association, CTA) a 2019-es CES vásárlói elektronikai vásár alkalmából több innovációs díjjal ismerte el az LG Electronics (LG) úttörő technológiai és formatervezési innovációit. Az elismeréseket az LG legjobb okostelefonjai, viselhető eszközei, OLED televíziói, hangprojektorai és háztartási gépei érdemelték ki.

Az LG felsőkategóriás okostelefonjai, OLED TV-i és háztartási elektronikai berendezései már hetedik egymást követő évben nyerik el az minden évben megszervezett, CES néven ismert vásárlói elektronikai prezentáció leginnovatívabb termékeinek járó iparági elismerést. Az LG a CTA legrangosabb elismerésének számító, a legjobb innovációnak odaítélhető elismerést (Best of Innovation Award) is kiérdemelte az LG V40 ThinQ okostelefonnal és egy új, modernizált hangprojektorával, melyeket a cég a 2019-es bemutatón is bemutat.

A díjnyertes szerkezetek közt a legtöbb elismerést az LG V40 ThinQ és az LG G7 ThinQ okostelefonok, sőt még az LG Watch W7 okosóra gyűjtötte be, de a díjazott LG portékák közt nagyon sok más áru mellett új mosógépek, televíziók, hangrendszerek, számítógépek is megjelennek, amelyeket a vállalat a 2019-es CES-en ismertet részleteiben.

A CTA által támogatott és az Amerikai Ipari Formatervezők Szövetsége (Industrial Designers Society of America) által jóváhagyott CES innovációs díjakat évente egy elismert ipari formatervezőkből, mérnökökből és szakújságírókból álló bizottság ítéli oda, ráirányítva a figyelmet a mérnöki munka, a formatervezés és a modern műszaki megoldás termékfejlesztésben testet öltő újdonságaira. Ez a testület olyan különféle szempontok alapján hozza meg a döntését, amelyek a felhasználói értéket és az esztétikai szempontokat éppúgy felölelik, mint azt, hogy az adott produktum mennyiben képvisel modernizált formavilágot és mennyiben járul hozzá a vásárló életminőségéhez.

A 2019-es CES innovációs díjait elnyert LG-termékek egész listáját – beleértve a Best of Innovation díjas eszközöket – a társaság sajtótájékoztatóján mutatják ezután be 2019. január 7-én, 8:00 órakor, Las Vegasban.