Idén is megrendezik a budai Kolorádó fesztivált

Kurt Vile & The Violators is fellép az ez évi Kolorádó rendezvényen, amit a budai Sztrilich Pál cserkészparkban rendeznek meg június 19. és 22. közt.

A Kurt Vile & The Violators amerikai indie rock-csapat június 21-én lép fel a parádén, a nigériai Femi Kuti ugyanakkor The Positive Force nevű kísérőzenekarával érkezik – olvasható a szervezők közleményében.

Megjelenik a programban sőt még Yves Tumor, akinek tavalyi, Safe in the Hands of Love című lemeze minden fontos évvégi listán úrias elfért, de érkezik még a belga Cocaine Piss és berlini Fenster nevű zenekar is.

A seregszemlén idén különösen nagy funkció jut Afrika zenéjének: a Bamba Pana & Makaveli Tanzániából érkezik, a hagyományos afrikai dalokat a partizenékkel ötvöző ugandai DJ Kampire is bemutatkozik, az arab identitást új irányokból közelítő Deena Abdelwahed ugyanakkor a tunéziai undergroundból lép fel a seregszemlén.

Az élőzenés koncertek mellett Kolorádó nagy erőssége tradíciókhoz híven az erős DJ-felhozatal is. Az ez évi nevek közül a legnagyobb Ben UFO, az élő technólegenda Oliver Ho Broken English Club projektje, sőt még a francia Umwelt.

Az elektronikus tánczenék világában egyre nagyobb szerephez jutó nők közül fellép a techno új dán-orosz sztárja, Anastasia Kristensen, az Angliában befutó olasz Elena Colombi és a berlini Tresor rezidense, a spanyol REKA is, a magyar előadók közt ugyanakkor Szabó Benedek és a Galaxisok, a Fran Palermo, a Middlemist Red és a Volkova Sisters ad koncertet, a The Moog mindazonáltal egész egészében eljátssza Razzmatazz Orfeum című lemezét.

mti