Hat bemutatóra készül az idén a Zentai Magyar Kamaraszínház

A Zentai Magyar Kamaraszínház hat új előadásra készül a 2019-2020-as évadban, a darabok közt drámák és mesefeldolgozások is megjelennek – közölte Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója sajtótájékoztatóján.

Tantermi produkcióval kezdődik az évad, és a Virág György rendezte Tapasztalatok című előadást az évad alatt jó néhány vajdasági iskolába elviszi a társulat.

A színház épületében az első bemutató októberben valószínűsíthető.hubay Miklós Római karnevál című drámáját a marosvásárhelyi Spectrum Színház, a Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciójában láthatja a publikum. Wischer Johann felhívta a figyelmet arra, hogy a Soproni Petőfi Színházzal már nem ez az első együttes munkája a zentai teátrumnak, a koprodukciók ugyanakkor azért is fontosak, mert általuk a színházak, a települések és a nézőközönség is közelebb kerül egymáshoz.

Carlo Goldoni Mirandolina című darabja a 18. században született, de máig nagyszámú színház a műsorára tűzi. Zentán az évad első felének a végén Mészáros Tibor rendezésében állítják színpadra a majdnem háromszáz éves mű új változatát.

A következő év a könnyedebb előadásokról szól. Első alkalommal Crnkovity Gabriella rendezésében készül el A három aranygyűrű című népmese színpadi típusa, ezután a költészet napjára készül egy versösszeállítás Krizsán Szilvia rendezésében, végül a középiskolás színjátszók legfrissebb előadását is bemutatják – mondta a színház igazgatója.

Wischer Johann felhívta a figyelmet arra is, hogy tavasszal negyedik alkalommal szervezik meg a Magyar Teátrumi Társasággal együttesen a Teátrum Neked fesztivált. Az esemény programját később közlik.

mti