Fedezd fel a Samsung ‘Space Tycoon’, eléményalapú virtuális játszóterét Robloxon

A Samsung Electronics nyilvánosságra hozta a Samsung Space Tycoon virtuális játszótér elindítását, amely mostantól megtalálható a metaverzum mindenre kiterjedő felületén, a Robloxon. A Space Tycoon egy olyan virtuális tér, ahol a felhasználók a Samsung termékeit használva, földönkívüli lényekkel szövetkezve hozhatnak létre és játszhatnak eltérő játékokat, sőt még oszthatják meg az élményeiket. A szolgáltatás a kinézet és a funkcionalitás tekintetében a kereskedelmi életet szimuláló „tycoon” műfajból merítkezik.

A Samsung ezt a virtuális játszóteret mindenekelőtt a Z generáció részére valósította meg, hogy egy olyan integrált élményt nyújtson számukra a metaverzumban, ahol létrehozhatják és élvezhetik saját Samsung termékeiket. A társaság célja, hogy a fiatalabb fogyasztók megtapasztalhassák a márka nyújtotta lehetőségeket, és kapcsolatba léphessenek egymással.

„A Space Tycoont olyan játszótérnek alkottuk meg, ahol a vásárlók kipróbálhatják a virtuális terek korlátlan lehetőségeit” – mondta Jinsoo Kim, a Samsung Vállalati dizájnközpontjának alelnöke. „Lehetőséget szerettünk volna adni a Z generációs fogyasztóknak arra, hogy a Samsung termékekről olyan ismereteket szerezhessenek, amilyenekre ezelőtt nem volt módjuk. Még mindig olyan tartalmakat fogunk bemutatni, amelyek még tartalmasabb, még szórakoztatóbb digitális élményeket nyújtanak mind aktuális, mind jövőbeli ügyfeleink részére.”

A Space Tycoon középpontjában a Samsung Space Station űrállomás, emellett egy kutatólaboratórium áll, ahol az űrlények a márka legkorszerűbb termékeivel kapcsolatos kutatásokat végzik. A játék három jellegzetes területből áll: egy bányászati zónából (Mining Zone) az erőforrások beszerzéséhez, egy boltból (Shop) a játékelemek megvásárlásához, azonkívül egy laboratóriumból (Lab) a portékák gyártásához.

A Space Tycoonban a felhasználók a kitermelt nyersanyagok felhasználásával különféle Samsung termékeket tervezhetnek – a Galaxy okostelefonoktól kezdve a legkülönfélébb tévékészülékekig és háztartási gépekig –, mindemellett játékelemeket is vásárolhatnak és fejleszthetnek. A felhasználók kiélhetik kreativitásukat ebben a térben, példaként úgy, hogy a való életben megtalálható konstrukciókat a játékban eltérő módokon felhasználható eszközökké formálhatják. Az összehajtható okostelefon, a Galaxy Z Flip példaként táskává vagy robogóvá formálható át, és ahogy a felhasználók is mindinkább szabadjára engedik fantáziájukat, a legelképesztőbb elgondolások valósulhatnak meg. Ezáltal jöhet létre egy légdeszka a Jet Bot porszívóból, vagy egy egyszemélyes helikopter a The Sero televízióból.