A Stadler folyamatosan fejleszti pusztaszabolcsi üzemét

A Stadler vasúti gépjárműgyártó tíz év alatt 5 milliárd forintot fektetett be a Pusztaszabolcson megvalósított karbantartó üzemébe.

A Stadler megemlíti, hogy tíz évvel ezelőtt kezdte meg üzemelését a vállalatcsoport pusztaszabolcsi karbantartóközpontja, és ezzel egy időben állt forgalomba a MÁV első Flirt típusú elővárosi villamos motorvonata is, amelyből jelen pillanatban 133 jármű üzemel Magyarország vasútvonalain.

A pusztaszabolcsi üzem a MÁV tulajdonában található 60 darab Stadler Flirt típusú és 10 darab Bombardier gyártmányú Talent elővárosi villamos motorvonat teljeskörű karbantartását látja el, azonfelül felügyeli a Gysev 10 Flirt, és a MÁV 42 Flirt motorvonatának karbantartását.

A karbantartó bázis hatékonyságát mutatja, hogy az elmúlt tíz év alatt a Flirt motorvonatok a szerződésben vállalt szint felett, átlagosan 95 százalékos rendelkezésre állás mellett közlekedtek a magyar vasúthálózaton, és összesen több mint 100 millió kilométert tettek meg – jegyezték meg a közleményben.

A Stadler Pusztaszabolcson 75 munkavállalót foglalkoztat, az üzem tavalyi árbevétele 7 milliárd forint volt, az idén 8 milliárd forint árbevétellel számolnak.

A cégcsoport nemzetközileg csaknem 7000 alkalmazottat foglalkoztat Svájcban, Németországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Olaszországban, Ausztriában, Hollandiában, Fehéroroszországban, Algériában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban. A Stadler különálló divízióban, sikeres üzletágként végzi 680 jármű karbantartását 16 országban.

mti