A Samsung Chef Collection átalakítja az európai konyhadizájn trendeket

A Samsung a világ legjobb mesterszakácsainak tudását kihasználva hozta létre a Chef Collectiont, azaz a konyhai berendezések prémium kategóriás modelljeit, amelyeket kifejezetten az európai piac igényeinek megfelelően fejlesztettek ki. A Chef Collection a professzionális konyhák szakértelmét és kialakítását hozza el az európai otthonokba, hogy ezentúl a fogyasztók is könnyedén felfedezhessék a bennük rejlő mesterszakácsot.

A Chef Collectiont a Samsung Club des Chefs kezdeményezésével együttműködésben tervezték meg: ez egy olyan egyedi szakácsművészeti koncepció, amely Michelin csillagos mesterszakácsokat hoz össze – például Michel Troisgrost, Elena Arzakot vagy Davide Oldanit – a világ minden tájáról azzal a céllal, hogy előmozdítsák a Samsung következő generációs készülékeinek innovációját.

A Samsung európai Chef Collectionjének jellemzői:

A professzionális konyhák alapján kialakított Kitchen Fit Refrigerator, azaz egy olyan hűtőgép, amely tökéletesen illik bármilyen konyhadizájnhoz, és a Precise Chef Cooling™ technológia segítségével képes az ételt minden eddiginél tovább frissen tartani

Gourmet Vapour Technology™ könnyen kezelhető színes LCD érintőképernyővel és Wi-Fi csatlakozással

Az indukciós főzőlapokhoz kifejlesztett Virtual Flame Technology™ egy stílusos virtuális lángsor segítségével jelzi a fogyasztó számára a hőfokot – és segít a főzéshez szükséges pontos hőmérséklet beállításánál

Igazi innováció a mosogatásnál – a Samsung WaterWall™ – amely a rejtett zugokba is eljutó nagy teljesítményű vízfal segítségével a kategóriáján belül a leghatékonyabb, és a hagyományos mosogatógépekhez képes sokkal alaposabb tisztítást garantál.

„Több mint tizennyolc hónappal ezelőtt a Samsung K+F részlege a világ legjobb mesterszakácsait vonta be a fejlesztésekbe. A Samsung Chef Collectionnel immár tényleg kiderül, hogy mire vagyunk képesek a konyhában” – mondta Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. „A Samsung töretlenül olyan technológiai újításokon dolgozik, amelyek nemcsak hogy megkönnyítik az emberek életét, de képesek valódi változást hozni az otthonaik kialakításánál is. Különleges konyhai eszközeinknek köszönhetően a lakberendezők ezentúl olyan újító szellemű megoldásokat és minőséget kínálhatnak ügyfeleik számára, amelyek ráadásul biztosítják azt is, hogy az ételek elkészítése, hatékony tárolása és tálalása stílusos környezetben történjen.”

Mesterszakács-szintű pontosság

A hivatásos szakácsok által inspirált és az otthoni kulináris élmények továbbfokozásának igényével kifejlesztett készülékek legfontosabb jellemzői: a hűtőberendezés Precise Chef Cooling technológiája a minimumra, ±0.5°C-ra csökkenti a hőmérsékletingadozást, és ezáltal hosszabb ideig segít megőrizni az ételek eredeti ízét és állagát. A Chef Mode biztosítja, hogy az egyes hozzávalókat a mesterszakácsok által javasolt hőmérsékleti tartományon belül tudjuk tárolni a hűtőben, miközben a Chef Zone lehetővé teszi a hőmérséklet egyedi beállítását olyan különleges igényű ételek esetén, mint például a hal vagy a hús. Továbbá, a Twin Cooling Plus funkció optimális szinten tartja a páratartalmat, elkülönítve a szagok a hűtő és a fagyasztó rekeszek között.

Harmonikus hűtődizájn

A konyhabútorok között történő harmonikusan elhelyezés érdekében, a Chef Collection RB8900 Kitchen Fit elnevezésű hűtő matt fémborítást kapott, s ezzel igényes, modern kiegészítőjévé válik bármelyik európai konyhának. A süllyesztett nyitókar kék háttérfénye elegáns hatást kelt azok számára, akiknek a konyha nem csak az ételkészítés színtere, de egyben a főzés iránti szenvedélyük kifejezőeszköze is.

Professzionális rozsdamentes acél tárolók

A rozsdamentes acélból készült hűtőlap biztosítja, hogy a hűtött élelmiszerek frissek maradjanak a hűtőszekrényben, miközben a Chef Pan rozsdamentes acél tálcájának segítségével pácolhatunk, tárolhatunk vagy akár el is készíthetjük az ételt a hűtőben – akár csak a hivatásos szakácsok. Miután végeztünk, a Chef Pan kényelmesen, egyből a mosogatógépbe helyezhető.

Még tágasabb és hatékonyabb

Az RB8900 Innovative Space Max technológiája 30 százalékkal nagyobb belső teret biztosít, mint a Samsung hagyományos beépített hűtőgépei, mivel a készülékfal vastagsága a minimálisra csökkent, ami ugyanakkor nem befolyásolja a Kitchen Fit dizájnt. Az A+++ energiahatékonyság révén az RB8900 nemcsak a dizájnközpontú konyhák, de az energiatudatos tulajdonosok számára is okos döntés.

Természetes íz és állag

Az új Chef Collection sütő a Gourmet Vapour Technology™-nak köszönhetően még pontosabban képes szabályozni a páratartalmat és a hőmérsékletet – ezzel pedig harmonikus ízeket és állagot biztosít, különösen olyankor, amikor az ételt sütjük, vagy grillezzük. Amikor a gőzt 100°C fölé hevítjük, mikrofinomságú pára keletkezik, ami a konvekciós ventilátor gyors és egyenletes keringetésének köszönhetően a sütő minden pontjára eljut, ezzel pedig egy olyan vékony „filmréteget” képez, amely igen hatékonyan képes a nedvességet az ételben tartani, miközben állandó hőmérsékletet biztosít.

Emellett a 4,6-hüvelykes színes LCD érintőképernyő is egyszerűbbé teszi a főzést. A könnyen használható kezelőfelület az okostelefonoknál megszokott ikonokkal segíti az eligazodást a felhasználó számára a különféle főzési módok és hőmérséklet-beállítások között, s bekapcsolás után a leggyakrabban használt üzemmódot mutatja. A Chef Collection sütő a Gourmet Vapour Technology™-nak köszönhetően ráadásul egyszerűen szemmel tartható, és vezérelhető akár Wi-Fi kapcsolaton keresztül is. A hozzá tartozó alkalmazással a háziasszonyok szemmel tarthatják a készülő ételt, és módosíthatják a főzési időt és a hőmérsékletet is. Miután az elősütés, illetve a főzés befejeződött, a készülék értesítést küld a felhasználó mobiltelefonjára.

Gyönyörű dizájn a főzés szolgálatában

Az európai otthonok számára biztosított további újítások és kényelem érdekében a Samsung kínálatában most már megtalálható a Virtual Flame Technology™-val működő Chef Collection indukciós főzőlap is. A beépített LED fénysor virtuálisan megjeleníti az egyes aktív főzési zónák hőmérsékletét, a felhasználó pedig választhat a lehetséges 16 hőintenzitás közül, s így még pontosabbá tehető a főzési folyamat. A levehető mágneses gomb még könnyebbé teszi a hőmérséklet szabályozását, s emellett egyszerűbbé teszi az indukciós főzőlap felszínének tisztítását is.

A 80 cm-es szélességével a főzőlap maximálisan kihasználja a konyhában rendelkezésre álló helyet, a szélesebb kétkörös zónának köszönhetően pedig lehetővé teszi bármilyen méretű és formájú edény használatát.

Igazi innováció a mosogatás terén

A csillogó és foltmentes edények ugyanolyan fontosak az étkezéshez, mint az étel maga. A hagyományos mosogatógépeknél használt technológiák viszont sok kívánnivalót hagynak maguk után. A Samsung Chef Collection mosogatógép az áttörő jelentőségű WaterWall™ technológiát használja, ami évtizedek óta az első komoly fejlesztés a mosogatás terén.

A mosogatógép alján mozgó mosókar egy vízfalat bocsát ki, miközben a függőleges vízsugarak mindenhova eljutnak, és rendkívüli hatékonysággal tisztítják meg az edényeket. A hagyományos forgó vízsugarakkal ellentétben a Samsung WaterWall™ technológiája a mosogatógép minden pontjára eljut, s ezzel minden egyes mosogatás során tökéletes eredményt kapunk.

Csak a WaterWallTM technológia képes arra, hogy a Zone BoosterTM funkcióval az erősen szennyezett edényeket intenzív, a normál mosogató ciklusnál 15%-kal nagyobb nyomású vízzel tisztítsa, miközben a tányérokat és a poharakat normál üzemmódban mossa el a másik oldalon.

(forrás: Samsung)