A hálózatba kapcsolt Samsung konyha

A hálózatba kapcsolt konyha fejlesztésében még mindig élen járó Samsung Electronics Las Vegasban, a 2017-es Szórakoztató elektronikai Bemutatón (Consumer Electronics Show, CES) mutatta be a Family Hub 2.0 hűtőgép legkorszerűbb változatát. A múlt évben jókora sikerrel bevezetett Family Hub 1.0 rendszerre épülő modern fejlesztésű hűtőgépcsalád négyről tíz modellesre bővült, a korszerűsített alkalmazásintegrációnak és a modern multifunkcionális partnereknek hála ugyanakkor leginkább felhasználóbarát. A Samsung továbbá prezentálta nagy tudású integrált konyhaieszköz-családját is.

A jelentős elismerést aratott Family Hub újabb modellekkel bővült

A Family Hub sikerére építő Family Hub 2.0 a Samsung közkedvelt három- és négyajtós franciaajtós, emellett a meglévő négyajtós flex kialakításban is kapható lesz. A vásárlók ezáltal kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb hűtőgépet.

„Mindössze egy évvel a megjelenést követően a Family Hub átalakította a hálózatba kapcsolt konyha fogalmát: segédkezésével a felhasználók elintézhették élelmiszer-beszerzésüket, tarthatták a kapcsolatot a családjukkal és a barátaikkal, és mulattató tartalmakat érhettek el konyhájuk kényelméből” – hangoztatta Byung-Sam Seo, a Samsung Electronics Konyhai eszközök üzletágának elnöke. – „A rugalmasság és funkcionalitás korszerű szintjét jelentő Family Hub 2.0 egyetlen célja, hogy a vásárlók jobban szervezhessék és élvezhessék életüket.”

Alapvető funkcionális fejlesztések – javított alkalmazásintegráció és hangfelismerési modern műszaki megoldás

A Family Hub 2.0 a kibővített és intuitív alkalmazásintegrációnak betudhatóan nagyfokú előrelépés a használhatóság és az élelmiszerkezelés területén. A felhasználók példának okáért a belső View Inside kamerákkal felmérhetik, hogy mely táplálékok vannak fogytán. Az ennivalók képe hozzáadható a bevásárlólista funkcióhoz, bárhonnan a Groceries by MasterCard alkalmazással azok kényelmesen megrendelhetők. Amellett az AllRecipes rendszeren alapuló Recipe alkalmazás a receptek felolvasásával és szövegnagyítással könnyíti meg a többfeladatos konyhai munkavégzést, és receptek elérését a világ minden tájáról.

A Family Hub 2.0 kommunikációs funkciói is tetemes fejlesztésen estek keresztül. A teljesen korszerű és szimplán hasznosítható felhasználói felület hozzájárulásával a családtagok fotóikat felhasználva megvalósíthatják saját profiljukat. A 21,5 hüvelykes LED-es érintőképernyő digitális üzenőfalként is szolgál, és a családtagok saját profiljuk és az okostelefonos Family Hub alkalmazás igénybevételével fényképeket oszthatnak meg, elérhetik a frissített naptárakat, azonfelül valós időben írhatnak kézírásos emlékeztetőket, és bárhonnan közzétehetik ezeket.

A komfortosabb konyhai inger érdekében jó néhány Family Hub 2.0 alkalmazás használja a Samsung fejlett hangfelismerési technológiáját. A felhasználók példának okáért hangutasításokkal kérhetik le az aktuális időjárást és időt, termékeket adhatnak a bevásárlólistákhoz, online rendelhetnek, kezelhetik teendőlistáikat és naptárjaik bejegyzéseit, ezenkívül vezérelhetik az eltérő alkalmazásokat.

A újabb élelmiszerszállítási, főzési, helyalapú biztonsági és otthonbiztonsági szolgáltatások és mulattató tartalmak biztosítása érdekében a Samsung szoros együttműködést formált ki partnereivel, például a Grubhub, a Nomiku, a Glympse, a Ring, a Spotify és az iHeartRadio vállalattal. A modern helyi partnerekkel bővülő Family Hub nemzetközileg egyre elterjedtebb a felhasználók körében. Az EATALY-hez és a LiDL-höz hasonló áruházakban meglévő e-kereskedelmi bevásárlási lehetőségekkel példaként kényelmesebbé válik az európai vásárlók élete, a releváns híreket mindazonáltal Európában a Morning Brief, az Egyesült Államokban az NPR, Koreában ugyanakkor a Kakao jóvoltából élvezhetik a felhasználók.

A Family Hub kétszer is kiérdemelte a CES innovációs díját a háztartási berendezések és szoftverek/felhasználói felületek kategóriájában, első alkalommal a Family Hub 1.0 megjelenésével 2016-ban, ezután idén újra.

A Samsung az integrált háztartási alkalmatosságok területén is újításokkal jelenik meg

A Samsung modern integrált konyhai termékcsaládot ismertet részleteiben az ez évi CES expón, ezzel is bizonyítva a cég elhivatottságát, hogy olyan kategóriákban jelenjen meg, amelyekben a társaság által képviselt szakértelem és újítás gazdagabbá teheti a vásárlók életét. A korszerű termékcsaládba tartozó modellek közt például integrált két- és egyfalú sütők, integrált gáztűzhelyek, integrált indukciós tűzhelyek, integrált elektromos sütőlapok és integrált szagelszívók is megjelennek; ezek összese ideális megoldás modern konyha berendezésekor vagy meglévő konyha átalakításakor.

Az integrált kétfalú sütő a Samsung felkapott Flex Duo technológiáját alkalmazza, amely a Samsung Smart Divider hozzájárulásával biztosítja három különálló sütőtér önálló szabályozását. Az integrált sütők továbbá a SteamBake és a SteamRoast funkciókkal biztosítják az ízek és a textúra magasabb szintű szabályozását, az integrált tűzhelyek ugyanakkor az elérhető legnagyobb teljesítményű égőket és testreszabható konfigurációt szolgáltatnak. Az integrált tűzhelyek a modern Magnetic Knob funkcióval és a Virtual Flame Technology technológiával biztosítják a precíz hőmérséklet-szabályozást, és tisztításuk is letisztult. A felhasználónak mindössze annyi a dolga, hogy eltávolítja a gombot, és letöröli a felületet – búcsút inthet a szokásos tűzhelyekre sajátos fárasztó, időigényes sikálásnak.

A Samsung minden integrált háztartási eszköze ellátott Wi-Fi-kapcsolattal, mindent összevetve a felhasználók távolról is bekapcsolhatják, vezérelhetik és kikapcsolhatják sütőiket, azonkívül okostelefonjukról figyelhetik a tűzhelyeket és a szagelszívót. Végezetül ugyanakkor a tűzhely Bluetooth-kapcsolattal csatlakozik a Samsung szagelszívóhoz, mindent összevetve használatakor az elszívó ventilátorai és lámpái önvezérelten bekapcsolnak.