Tradicionális kínai orvoslást alkalmazó centrum és apartman park alapkövét rakták le Celldömölkön

Tradicionális kínai orvoslást alkalmazó centrum és apartman park alapkövét rakták le Celldömölkön

Tradicionális kínai orvoslást alkalmazó center és egy hozzá kapcsolódó apartman park alapkövét rakták le Celldömölkön, a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő szomszédságában.

A 600 millió forintos beruházás kínai magántőkéből valósul meg. A kivitelezés ősszel kezdődik és 2019 év végéig készül el – mondta az ünnepség után az érdeklődőknek Heinrich Máté, a fejlesztést magyar részről koordináló Nyugat-Magyarországi Innovációs Centrum igazgatója.

A kínai befektetők azt várják, hogy minden évben tízezer pácienst is kezelhetnek ezután a központban, a gyógyturizmus növekedése ugyanakkor a szálláshelyek újabb alapokra helyezett kiterjesztését teszi ezután szükségessé – tette hozzá.

Ágh Péter (Fidesz), a térség országgyűlési megbízottja az ünnepségen nyomatékosította: Vas megye északi részén az előző években 10 milliárd forintot meghaladó turisztikai fejlesztés történt, ehhez illeszkedhet a korszerű beruházás.

Fehér László (CSÖCE), Celldömölk polgármestere hívta fel a figyelmet: 2005-ben nyitották meg a Vulkán Gyógy- és Élményfürdőt, ezután 2012-ben a JUFA osztrák szállodalánc építtette négycsillagos szállodakomplexumot, egyben korszerűsítették a fürdőt is.

Csou Hszin-csan, a Kínai Népköztársaság fővárosi nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa közölte: a kínai turisták érdeklődése nő Magyarország iránt, 2016-ban 160 ezer, 2017-ben már 230 ezer kínai turista érkezett ide, az idén várhatóan 300 ezren érkeznek.

Ezt és a gazdasági kapcsolatokat is ösztönzi szerinte, hogy A főváros és Peking közt közvetlen repülőgép járat van, és újabb fejlődést hoz, hogy közvetlen járat indítását tervezik az idén Sanghai és A főváros közt.

Jü Fu-csienYu Fujian, a Tradícióknak megfelelő Kínai Orvosi Szervezetek Közép és Kelet-Európai Szövetségének elnöke kiemelte: a beruházáshoz hozzájárult, hogy az Európai Unió országai közül Magyarországon ismerték el törvénybe foglalva a szokásoknak megfelelő kínai orvoslást.

A projektismertetőben elhangzott: a közeli Ság hegy vulkáni eredetű bazalthegy, magnetikus gyógyhely, amely éppen úgy, mint a Vulkánfürdő gyógyvize, a kínai gyógyászatban is lényeges szerkentyű lehet.

mti