Szolnokon rakták le a Béres Zrt. újabb gyártórészlegének alapkövét

Lerakták a Béres Gyógyszergyár Zrt. modern gyártórészlegének alapkövét Szolnokon. A 3,2 milliárd forintos beruházás speciális kormánydöntés alapján, 50 százalékos vissza nem térítendő állami pártfogást kap, és 60 modern munkahelyet csinál – közölte a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke az ünnepélyes alapkőletételen.

Béres József közölte: a fejlesztés alatt bővítik a raktárt, modern gyártóüzemet építenek, termelőeszközöket szereznek be, amivel 60 modern munkahely jön létre.

Szolnokon rakták le a Béres Zrt. újabb gyártórészlegének alapkövét
Szolnokon rakták le a Béres Zrt. újabb gyártórészlegének alapkövét

A foglalkoztatottak száma a kiindulási 64-ről mára 238-ra emelkedett, ezzel a Béres Gyógyszergyár Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megye tizedik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált.

Kiemelte: a beruházással a foglalkoztatottak száma 2017-re eléri a 270-et.

Béres József kitért arra, hogy mára több mint hetvenféle készítményük van forgalomban, több közülük piacvezető. A cég 32 százalékos piaci részesedésével piacvezető a betegségmegelőző és egészségmegőrző készítmények piacán. A Béres Csepp az elsőként hungarikummá nyilvánított egészségvédő gyógyszer – számolt be. Megjegyezte: a Béres Gyógyszergyár fő piacának még mindig Magyarországot tekinti, de megteremti a bázist dinamikusan növekvő export-tevékenységéhez is. Bischof Zsolt, a zrt. szolnoki gyárának igazgatója azt mondta el, hogy az aktuális beruházással több mint két évtizedes fennállásának legnagyobb fejlesztését valósítja meg a gyógyszergyár Szolnokon, 1640 négyzetméterrel növeli az üzem területét, 800 négyzetméterrel logisztikai raktárát, korszerű modern műszaki megoldást telepít, fejleszti az infrastruktúrát, a gyártói kapacitás csaknem megduplázódik. A beruházás tervezett befejezése november 30. Bischof Zsolt közzétette: a fejlesztés jövőre sem áll meg, az aktuális üzem átalakítására 2017-ben kerül sor. Bővítik a minőségellenőrző és mikrobiológiai laboratóriumokat, korszerű csomagológépsort vásárolnak.

A nyilvános cégadatok véleménye alapján a zrt. éves nettó árbevétele 2014-ben csaknem 18 milliárd forint volt. A társaság adózott eredménye elérte 975 millió forintot.

MTI Fotó: Bugány János