Március 15. – Ismételten diákutaztatási programot hirdet a Rákóczi Szövetség

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is utazási lehetőséget hirdet a Kárpát-medence magyar középiskolásainak a Rákóczi Szövetség – tájékoztatta a szervezet a sajtó képviselőit.

Az információ alapján az 1994-ben indult program célja, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások közösen megemlékezzenek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, és ahhoz kapcsolódóan a lehető legtöbb saját kapcsolat szövődjön a magyar tanulók, oktatók és iskolák közt.

A pályázatra bármely magyar Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet február 20-ig.

A pályázat feltétele, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében “legalább egy határt átlépjen” és egy másik iskolával együttes programot szervezzen a nemzeti ünnephez kapcsolódóan – írták. Arra is kitértek, hogy az utazási pályázaton 300 ezer forint nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően.

A Rákóczi Szövetség visszaidézte, múlt évben csaknem 750 Kárpát-medencei középiskolai csoport több mint 22 ezer diákja utazhatott a nemzeti ünnepekhez és emléknapokhoz kapcsolódó program segédkezésével.

Egyéb tudnivalók és a pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján látható (https://www.rakocziszovetseg.org/fooldal-n/64-aktualis/602-palyazati-felhivas-marcius-15-i-diakutaztatasi-program-2020).

mti