Finnországot is lehet köszönteni gyaloglással az októberi világnapon

Finnországot is lehet köszönteni gyaloglással az októberi világnapon

Magyarországon idén is egy hónapig tart ezt követően az internacionális gyalogló világnap, melynek keretében több mint száz eseményre várják a túrázni, gyalogolni vágyókat.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) által koordinált eseménysorozat keretein belül idén a 100 éve önálló Finnországot is lehet köszönteni. Az MSZSZ és a finn külképviselet együttes akciójában a résztvevőknek 100 kilométert kell teljesíteniük motoros készülék segítsége nélkül, csakis saját erőfeszítésből. A kilométereket egészen október 19-ig lehet gyűjteni.

A világnap 1992-ben indult útjára, Magyarországon mindazonáltal 1999 óta rendezik meg.

A szabadidősport szövetség közleményéből kiderül, hogy külön akciót indítottak a nyugdíjasoknak és az iskolásoknak. A szépkorúak a nyugdíjasklubok és az „Életet az éveknek” Országos Szövetsége kezdeményezésére túrázhatnak egyesült erővel, az iskolák részére is nyitott a nevezés, hogy részt vegyenek az akcióban. Az tanítási intézmények közt a három legjobban megtervezett túrát díjazza is a szövetség: 50, 30, ezenkívül 20 ezer forintos sportszer utalványokat lehet nyerni.

mti