Budapesten mutatják be a Koreai Nemzeti Táncszínház legnevezetesebb darabját

A Koreai Nemzeti Táncszínház a hagyományos koreai tánc legreprezentatívabb darabját adja elő A tinta illata címmel április 18-án a Müpában.

A Koreai Köztársaság és Magyarország közti diplomáciai kapcsolatfelvétel 30. évfordulója alkalmából a Koreai Kulturális Centrum és a fővárosi Tavaszi Esemény együttes szervezésében érzékelhető a világhírű dél-koreai táncprodukció, A tinta illata, amely korszerű módon hívja a közönséget a koreai tradícióknak megfelelő táncok felfedezésére – közölte a Koreai Kulturális Centrum sajtótájékoztatóján.

Az előadás a keleti festészet tusképeinek hangulatát és visszatérő témáját, a négy évszakot jeleníti meg változatos táncelemekkel. A darabot Jun Szangdzsu, a Koreai Nemzeti Táncszínház korábbi művészeti vezetője és hazájának népszerű koreográfusa, továbbá Dzsang Guho direktor, látványtervező jegyzi.

Mint írják, a Hongkongi Művészeti Rendezvényen, a lyoni Les Nuits de Fourviere rendezvényen és az oszakai NHK Osaka Hallban adott telt házas előadásai után a társulat áprilisban a dán, a magyar és a szerb közönségnek mutatkozik be.

mti